Cementiri municipal. Malla

Emplaçament
Església de Sant Vicenç
Malla
Projecte
1982
Obra
1982 - 1984
Promotor
Ajuntament de Malla. Diputació de Barcelona
collaborators
F.Serrahima
Contructora
Coprhosa
Superfície construïda
800 m²
Pressupost
48.000 €
Fotografia
Hisao Suzuki
Premis
. Muestra de 10 años de Arquitectura española. Santander. 1990
Primer premi. Obra nova planta del Patronat de la ciutat antiga de Vic. 1990

Petit cementiri situat a la paret nord de l’església romànica de Sant Vicenç. Les terres que humitegen la paret se substitueixen per un recinte esglaonat amb tres nivells, cadascun dels quals és format per una filera de nínxols dobles prefabricats tapats amb peces de pedra artificial blanca que, en anar coberts amb terra i gespa, fan l’efecte de tombes a terra. Formació permanent d’ombres que expliquen la presència i el diàleg amb l’invisible, mentre que el campanar, que forma un triangle vertical amb dos xiprers nous, fa d’agulla d’un rellotge de sol que ombreja lentament les blanques parets i explica el pas del temps. Un recorregut perimetral exterior per una escala feta amb graons de grava petita, que fa sonar les petjades, permet una bona apropiació del paisatge. Textures matèriques crues del gris al blanc.