Centre Cultural. Sant Julià de Lòria

Emplaçament
Pl. de la Germandat
Sant Julià de Lòria
Projecte
1987 - 1987
Obra
1987 - 1993
Promotor
Conselleria de Serveis Públics. Valls d'Andorra
collaborators
Milián i Ventura associats, S.L
Estudi acústic Higini Arau, S.L
JoanCasamajor
FermiGinjaume
Contructora
Cevalls, S.A
Superfície construïda
2.500 m²
Pressupost
5.130.000 €

Es parteix d’un programa de centre cultural: vestíbul, sales d’exposicions, bar, biblioteca, escola d’arts i oficis, museu del tabac, sales de congressos, auditori i cinema. Un programa que cal ubicar en un edifici existent buit, amb estructura i façana acabades, situat al bell mig de la població de Sant Julià de Lòria.

Plantejament d’una geometria pròpia que defineix un principi d’ordre general de la nova intervenció. Es busca la màxima permeabilitat de l’espai interior, obrint perspectives visuals que ajudin a comprendre uns recorreguts complexos. Recuperació del sòl inclinat de l’auditori com a sostre del vestíbul, buscant l’expressivitat espacial de les pròpies activitats, i generant connexions visuals entre diferents nivells i àmbits.