Pavelló esportiu. Alella

Emplaçament
Pg. de la Creu de Pedra, s/n
Alella
Projecte
1989
Obra
1991 - 1993
Promotor
Ajuntament d'Alella. Diputació de Barcelona. Generalitat de Catalunya
Contructora
Prats - Haro, S.A
Superfície construïda
2.834 m²
Pressupost
1.591.420 €
Fotografia
Lourdes Jansana
Premis
Obra seleccionada. Premis FAD. 1994

Complex esportiu situat en un solar amb pendent i en un entorn d'habitatges unifamiliars aïllats. El problema d'escala urbana demana una estratègia de disminució del gran volum del pavelló cobert. Es defineix una plataforma a la cota mitjana, per sota de la qual es disposen tots els espais servidors i on, també, s'hi encasta la pista. Per sobre tan sols hi ha una lleugera coberta metàl·lica, inclinada cap a la vall i recolzada en una encavallada que, en desenvolupar-se per sobre i per sota del pla de coberta, permet obtenir un volum més petit que no tapa la visió del paisatge des del carrer-cornisa superior, que és per on s'accedeix al complex a través d'una rampa visible des de l'interior del pavelló.