Complex lúdic i esportiu. Calafell

Emplaçament
Pg. de la Unió cantonada ctra de l'Estació i C/del Gironès
Calafell
Projecte
2002
Promotor
Ajuntament de Calafell
collaborators
Portell-Brunés Enginyers, S.L
Superfície construïda
6.397 m²
Pressupost
3.310.000 €
Premis
1r. premi. Concurs convocat per l'Ajuntament de Calafell. 2001

Construcció d'un complex aquàtic que consta d'una piscina coberta tipus PCO-3, en primera fase, més una zona de thalassoteràpia i una piscina exterior, en una segona fase, amb una àrea enjardinada de lleure.
Es tracta bàsicament d'un solar amb un pendent suau cap a mar i amb la voluntat que des de la zona d'aigües es disposi d'una bona vista panoràmica sobre el conjunt del territori, es conclou que cal elevar la zona aquàtica coberta 4.40 m.
D'aquesta manera, avançant enmig d'un jardí, per sota de zones porxades, l'usuari arribarà al vestíbul i accedirà als vestidors. A partir d'aquí, i mitjançant un ascensor, es realitzarà una ascensió vertical, després de la qual es gaudirà d'una visió llarga del paisatge i del conjunt dels vasos de les piscines, entremig del fullam dels arbres gairebé a tocar.
A nivell de la planta jardí, s'hi disposaran, a més de l'accés principal i el bar, tota la zona exterior de piscines descobertes. Els vasos de piscina, es disposaran en estances pròpies, separades entre elles per patis que han de permetre aflorar el jardí de la planta baixa.
La pell de l'edifici, gairebé tota ella feta amb vidre emmotllat, establirà les condicions d'intercanvi entre l'interior i l'exterior, tant a nivell de llum, com d'ombres, com de so i de temperatura. L'edifici transmetrà la sensació d'aigua cristal·litzada, amb variats matisos de transparència, d'opacitat i de translucidesa.