Casa Museu de "La Patum". Berga

Emplaçament
Pl. del Doctor Saló. Rasa dels Molins
Berga
Projecte
2006
Promotor
Ajuntament de Berga
collaborators
JosepMañá
Superfície construïda
5.373 m²
Fotografia
Adrià Gouta

Edifici singular que ha d'articular i presidir tota la renovació urbana d'un sector central i estratègic de Berga. Aquesta renovació ha de permetre la revitalització del nucli antic i, alhora, disposar d'un suport logístic adequat per al millor desenvolupament de la festa. Tradició i modernitat han de crear un temps i un espai de convivència. Barri vell i eixample, plaça i rasa, patumaires i turistes, tots plegats han de poder trobar un punt de diàleg en el nou edifici que neix i es formalitza a través d'una elaborada recreació de la plaça de Sant Pere, escenari irreemplaçable de la Patum, transformant en espai interior l'espai públic i exterior de la vila. La plaça esdevé casa, la casa de la Patum... si és que hi ha cases d'algú...