Noves piscines al complex esportiu de Can Mercader. Cornellà de Llobregat

Emplaçament
Parc de Can Mercader
Cornellà de Llobregat
Projecte
2008 - 2009
Obra
2009 - 2011
Promotor
Àrea Metropolitana de Barcelona
Superfície construïda
4.200 m²
Pressupost
5.400.000 €
Fotografia
Marcela V. Grassi / Jordi Mas

L’adequació paisatgística de l’edifici deriva de l’estratègia espacial establerta en la secció transversal que s’ajusta curosament a les característiques geomorfològiques del territori d’assentament. Precisament, l’edifici es troba en un dels punts d’inflexió paisatgística característics de la plana de Barcelona quan canvia l’angle del seu pendent descendent cap el mar.

L’edifici es troba al bell mig d’aquests fluxos del paisatge que el travessen i generen la riquesa del seu espai interior derivada de la seva captura i visibilitat.

A la planta primera, tot gira al voltant d’un anell circulatori que dóna accés a les diverses dependències. Aprofitant el gran cantell de la biga que cobreix els vasos de les piscines la maquinària de climatització pot quedar inclosa en el volum paral·lelepipèdic de l’edifici.