Rehabilitació i ampliació d'habitatge entre mitgeres. Terrassa

Emplaçament
C/Bisbe Sanahuja
Terrassa
Projecte
2016
Promotor
Privat
Superfície construïda
152 m²

La rehabilitació proposa l'enderroc de la planta primera existent, i la redistribució total de la planta baixa per tal de millorar la ventilació i il·luminació dels espais interiors i adequar-se a les necessitats actuals de la propietat.

Des de la façana del carrer Bisbe Sanahuja, es planteja un nou accés en forma de pati, creant una nova façana interior. Des d'aquest pati, s'accedeix a la planta baixa de l'habitatge, on es situen els espais comuns: sala d'estar, menjador i cuina. La disposició allargada de les peces de banys i escala permet una distribució de les estances orientades a carrer i pati interior, amb una gran amplada de la façana lliure, amb il·luminació i ventilació naturals.

Per sobre del forjat de planta primera es realitza la remunta de l'edifici amb una estructura lleugera de fusta. La planta primera acull dos dormitoris dobles, un a cada façana, un bany complet i un safareig. L'habitació que dóna al pati interior disposa també d'una terrassa orientada a Sud-Oest.

Finalment, es construeix una nova coberta inclinada a dues aigües que permet aprofitar l'espai de sota per disposar d'un espai diàfan amb il·luminació i ventilació natural.