Llibre

PERE RIERA. ARQUITECTURA DISPERSA

Arquitectura dispersa, és el títol del llibre que, dins la col·lecció Inventaris d’Arquitectura i per encàrrec de la secció de publicacions del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, es va publicar al novembre del 2007 amb voluntat de mostrar els trets més característics de la meva trajectòria professional.

Una trajectòria que, derivada de la meva manera d’estar en el món, no sempre ha reconegut amb claredat els estadis i criteris de pertinença a una determinada activitat. Una trajectòria, en definitiva, exercida des d’una difosa im-pertinença crítica que ha dificultat l’aixopluc sota sostres reconeixibles i establerts i que, com a conseqüència, s’ha desenvolupat, sovint, a l’in-tempèrie.

Què es pot esperar, doncs, d’un im-pertinent a l’in-tempèrie?

La resposta és, de fet, el propi llibre, on s’hi recullen, a tall d’inventari i de biografia, tota una sèrie de produccions i de reflexions, generades a partir de la interferència de tres dispersions bàsiques que estructuren, i alhora desestructuren, sistemàticament, tota la meva activitat: una dispersió existencial, una dispersió disciplinar i una dispersió metodològica o instrumental.

Per tot plegat, m’agrada entendre la meva activitat projectual sota el nom ­­­­d’Arquitectura dispersa: un nom que pertany a les herbes del camp i a les fúries de l’aire i que omple les mans del que sembra i escampa mentre convoca i conjura els plurals de tota mena.

Descarregueu el llibre